preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god 2020./21.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu

 

 

 

Prijam roditelja

Raspored prijama roditelja možete provjeriti ovdje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 12. 2011.

Ukupno: 667849
Ovaj mjesec: 4687
Ovaj tjedan: 860
Danas: 2
Vijesti, obavijesti i najave

Nastava na daljinu od 5. do 8. razreda

Dragi roditelji! Ulazimo u još jedan period izmjenjenog načina školovanja vaše djece. Svi učenici od 5. do 8. razreda pratit će nastavu na daljinu od kuće. U ovom periodu nastava na daljinu će biti poboljšana jer imamo iskustvo, nove spoznaje i bolja tehnološka riješenja.

Cilj nam je održavati u većini nastavnih sati nastavu na daljinu videom cijelog razreda s predmetnim učiteljem u stvarnom vremenu prema rasporedu sati. Što znači da će sva djeca imati nastavu kada bi je imala i u školi, u jutarnjoj ili popodnevnoj smjeni. Učitelji će se na videokonferenciji s učenicima izmjenjivati prema rasporedu sati i u vrijeme trajanja uobičajenog sata. Učenici će imati male i veliki odmor. Molimo vas da svojoj djeci pomognete u pripremi i organizaciji kućanstva kako bi dijete moglo nesmetano pratiti nastavu i biti što zadovoljnije takvom situacijom.


Roditeljska je uloga poticati dijete da samostalno sudjeluje u nastavi na daljinu, odrađuje sve zadatke i ohrabriti ga da se za sve nejasnoće obrati učitelju.

Odgovornost je roditelja da pomognu djetetu, ali nikako nemojte raditi umjesto njega. Iako je razumljivo nastojanje roditelja da učenici postignu bolje rezultate, a time i ocjene, pomoć roditelja  ne smije prijeći u pisanje zadaća umjesto učenika, izradu radova koji učenici trebaju samostalno napraviti ili pritisak na učenike i nastavnike vezano uz bolje ocjene.

Roditelji na taj način štete razvoju odgovornosti i samostalnosti kod djece i umanjuju njihove šanse za samostalno snalaženje u procesu cjeloživotnog učenja i svakodnevnog rješavanja problema. Roditelji su ti koji moraju odgajati svoju djecu da ne varaju, ne prepisuju i da cijene rad, kako svoj, tako i tuđi.

Pritom roditelji trebaju surađivati s učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima da bi osigurali opću dobrobit svoje djece, poticali ih na učenje, na istraživanje i dobru organizaciju vremena tijekom nastave na daljinu.“ iz preporuka za roditelje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Naše konkretne upute i savjeti za video nastavu na daljinu:

  • održite istu ili što sličniju rutinu u obitelji tijekom dana kao kada je nastava u školi (vrijeme za spavanje, vrijeme buđenja, vrijeme doručka/ručka/večere, vrijeme odmora, druženja i igre).
  • istom rutinom i pripremom za školu (oblačenje i uređivanje npr.) dijete će se lakše koncentrirati na online nastavu i prihvatiti nužno praćenje nastave od kuće 
  • omogućite djetetu mirno mjesto za online nastavu – idealno je to mjesto na kojem i inače piše zadaću i uči. Ukoliko je to mjesto u zajedničkoj prostoriji, bolje je da dijete može biti na online nastavi u svojoj sobi ili nekom odvojenom mirnom prostoru. Ako je u obitelji dvoje ili više djece na online nastavi, idealno je da svako dijete ima svoj prostor; ukoliko nema, potrebno je pomoći s tehnološkim dodacima kao što su slušalice i što odvojenijim mjestima za rad svakog djeteta.
  • pomognite djetetu da prostor iz kojeg se snima bude primjeren, jednostavan i uredan, bez provokativnih slika, natpisa ili bilo kojeg neprimjerenog sadržaja
  • u prostoru u kojem dijete prati online nastavu ne bi trebao biti upaljen niti jedan drugi uređaj poput televizije, mobitela, perilice za suđe ili sl.
  • dogovorite sa svim članovima obitelji pravila ponašanja za vrijeme djetetove online nastave – primjerice, nema ometanja u kućanstvu vikom, glasnom muzikom ili televizijom, kućni ljubimci nisu uz dijete ako ga ometaju i dr.
  • svim članovima obitelji razjasnite da ne ometaju dijete upadicama, dolascima i prolascima oko djeteta, kamere i uređaja na kojem dijete prati video nastavu

Priloženi dokumenti:
Odluka_o_prelasku_iz_Modela_A_u_model_C.pdf (170.50 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Luka Grgurić   datum: 11. 12. 2020.

Izdvojeno

 

 


Tražilica

Škola za život


Red vožnje autobusa

 

 


UPUTE ZA KORIŠTENJE E-DNEVNIKA


Tjedni jelovnik


Pilot projekt u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja djece: 

Obavijest za roditelje
Obavijest za učenike


Uplate za klima uređaje na:

IBAN HR2524020061100109073

Model - Poziv na broj: 00  65268

Opis: Za klime u RN MŠ
Naša postignuća

Dva zlata, dva srebra i bronca na državnom natjecanju "More je živo" (šk.god. 2014./15.)

Zlato na državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći (šk.god. 2014./15.)

Srebro na državnom natjecanju u futsalu (šk.god. 2014./15.)


Korisne poveznice

PUČKO OTVORENO 

PROJEKT RAČUNALNE E-EDUKACIJE SA SLOBODNIM PRISTUPOM


DEBRA - društvo oboljelih od bulozne epidermolize

preskoči na navigaciju