preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god 2020./21.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu

 

 

 

Prijam roditelja

Raspored prijama roditelja možete provjeriti ovdje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 12. 2011.

Ukupno: 666814
Ovaj mjesec: 3652
Ovaj tjedan: 1037
Danas: 5
Oglasna ploča

U skladu s najnovijim preporukama, ukidaju se sve epidemiološke mjere i preporuke za odgojno-obrazovne ustanove, osim osnovnih (čišćenje, pranje ruku, provjetravanje).


 

 

Vijesti, obavijesti i najave

Način organizacije online nastave i pravila ponašanja u virtualnoj učionici MS Teams

Dragi učenici, u nastavku pročitajte upute o načinu korištenja MS Teams u online modelu nastave i redovitoj komunikaciji sa nastavnicima. Za dodatna pojašnjenja ili odgovore na pitanja, obratite se svojim razrednicima.  


 1. Učenici se u online nastavu prijavljuju u aplikaciju Microsoft Teams sa svojim AAI identitetom (skole.hr).
   
 2. Učenici su dužni svakodnevno pratiti nastavu na daljinu prema svom rasporedu sati za određeni dan (u realnom vremenu, prema smjeni – ovisno o tome je li taj tjedan ujutro ili poslijepodne). 
   
 3. Na početku sata učitelj daje upute o načinu rada za taj sat/sate  (način utvrđivanja prisutnosti učenika – v. točku 5; kako će se sat realizirati – poziv, dijeljenje prezentacije i sl.; rokove za izvršavanje postavljenih zadataka, vrijeme komunikacije s učenicima u slučaju nejasnoća). 
   
 4. Na početku svakog sata predmetni učitelj utvrđuje prisutnost učenika na satu.
   
 5. Učenici moraju OBAVEZNO potvrditi prisustvo priključivanjem na video poziv učitelja ili oznakom „like“ na učiteljevu objavu (ovisno o uputi učitelja na početku sata) najkasnije 5 minuta nakon početka sata.
   
 6. Učenik je dužan izvršavati svoje radne obveze prema uputama učitelja.
   
 7. Svaki učenik dužan je pridržavati se pravila pristojnog ponašanja na internetu. 
   
 8. Svaki je pojedinac odgovoran za svoje ponašanje u virtualnom svijetu te se prema drugim korisnicima mora ponašati pristojno, ne vrijeđati ih niti objavljivati neprimjerene sadržaje.
   
 9. Svi neprimjereni sadržaji, vrijeđanje i nasilje zabranjeni su te će zbog toga učeniku biti izrečena odgovarajuća pedagoška mjera.
   
 10. Čavrljanje (chat) služi isključivo za komunikaciju između učitelja i učenika! Učenik se uvijek može javiti na ovaj način, ako ima problem ili nejasnoću u gradivu, zadatku ili korištenju virtualne učionice. 
   
 11. Čavrljanje (chat) između učenika u virtualnoj učionici se ne preporučuje, a ako postoji, ne smije sadržavati neprimjerene sadržaje, vrijeđanje i nasilje jer će u tom slučaju učeniku biti izrečena odgovarajuća pedagoška mjera.
   
 12. Strogo je zabranjeno snimanje nastave u realnom vremenu, bez obzira na to snima li se sadržaj koji učitelj dijeli ili nastava uživo (videopoziv). 

Autorska prava i dijeljenje nastavnih sadržaja i datoteka

Predstavljanje tuđih radova kao svojih, preuzimanje zasluga za tuđe radove te nedozvoljeno preuzimanje tuđih radova s interneta smatra se povredom autorskog prava te je zabranjeno. 

Korištenje tuđih materijala mora biti citirano, obavezno navodeći autora korištenih materijala te izvor informacije (poveznica i datum preuzimanja ako je preuzeto s interneta).

Preporučuje se da učitelji digitalne nastavne materijale koje sami stvaraju i dijele učenicima sadrže obavijest o autorskom pravu, odnosno da koriste neku od Creative Commons licenci.

Zabranjeno je svako nelegalno dijeljenje datoteke poput kopiranja ili preuzimanja autorski zaštićenog materijala poput e-knjige, glazbe ili pak videosadržaja.

Budući da su i računalni programi i aplikacije zaštićeni autorskim pravom kao jezična djela, zabranjeno je njihovo ilegalno korištenje.

Kod izrade razrednih/predmetnih internetskih stranica kao podrške e-učenju potrebno je voditi računa o autorskopravnoj zaštiti objavljenog sadržaja te o tajnosti osobnih podataka učenika. Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Luka Grgurić   datum: 7. 12. 2020.

Izdvojeno

 

 


Tražilica

Škola za život


Red vožnje autobusa

 

 


UPUTE ZA KORIŠTENJE E-DNEVNIKA


Tjedni jelovnik


Pilot projekt u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja djece: 

Obavijest za roditelje
Obavijest za učenike


Uplate za klima uređaje na:

IBAN HR2524020061100109073

Model - Poziv na broj: 00  65268

Opis: Za klime u RN MŠ
Naša postignuća

Dva zlata, dva srebra i bronca na državnom natjecanju "More je živo" (šk.god. 2014./15.)

Zlato na državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći (šk.god. 2014./15.)

Srebro na državnom natjecanju u futsalu (šk.god. 2014./15.)


Korisne poveznice

PUČKO OTVORENO 

PROJEKT RAČUNALNE E-EDUKACIJE SA SLOBODNIM PRISTUPOM


DEBRA - društvo oboljelih od bulozne epidermolize

preskoči na navigaciju