2020-07-09 10:51:00

Makersi na školjiću – proljetni kamp programiranja, robotike i modeliranja

Šestero naših učenika je u razdoblju od 29. lipnja do 2. srpnja u sklopu projekta Budi ++ prisustvovalo proljetnom kampu „Makersi na Školjiću“.

Kamp je održan u Centru tehničke kulture Rijeka, gdje se okupilo 32 učenika i učenica iz Osnovnih škola Primorsko-goranske županije. Kamp je osmišljen kao prilika da se učenici iz cijele Primorsko-goranske županije okupe te kroz zajedničko učenje programiranja, robotike i modeliranja kvalitetno provedu početak svojih praznika. Cilj ovog kampa je poticati inovativnost i kreativnost djece, budući da su na njemu učenici osmišljavali nove ideje za korištenje navedenih alata za učenje.

Polaznici su kroz rad u timovima i uz pomoć mentora imali prilike pokazati svoju kreativnost, vještine i znanja na način da osmisle, dizajniraju, izrade, programiraju, testiraju i predstave svoje projekte.

Učenici su bili oduševljeni kampom...evo i njihovih dojmova

„Meni je bilo super na kampu, stekao sam puno novih prijatelja i naučio puno toga o informatici. Svaki dan bi radili nešto još zanimljivije, a instruktori su bili zabavni.“

Stipe

„Bilo je zabavno i zanimljivo. Na zanimljive načine smo učili i radili projekte koje su nam mentori zadali. Puno sam novih stvari naučila o informatici i stekla sam nove prijatelje.“

Petra

U kampu mi je bilo lijepo i zabavno. Bavila sam se programiranjem, robotikom i modeliranjem. Upoznala sam nove prijatelje i stekla novo iskustvo.

Leona

Kamp mi je bio novo iskustvo. Naučio sam kako napraviti robota koji pleše. Bilo mi je zabavno, upoznao sam nove prijatelje i naučio sam nove stvari iz informatike.

Dante

Bilo mi je zabavno i lijepo, voljela bi ponoviti sve to, družili smo se, naučila sam puno, bilo je super.

Nera

 


Osnovna škola Ivana Rabljanina Rab