preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god 2018./19.

Imate pitanje, prijedlog ili želju u vezi sadržaja web stranice škole?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 12. 2011.

Ukupno: 439127
Ovaj mjesec: 3005
Ovaj tjedan: 592
Danas: 111

Anamaria Vidić, učiteljica razredne nastave

Produženi boravak Područne škole Lopar ima otvorena svoja vrata već drugu godinu zaredom. Boravak u školi nakon redovite prijepodnevne nastave je neobavezni oblik odgojno-obrazovnog rada. Organiziran je za učenike od I. do IV. razreda, u trajanju od 11.30 – 15.00 sati.

Dolazak i odlazak učenika u učionicu produženog boravka odvija se sukladno potrebama učenika i roditelja.

Rad u produženom boravku je drugačiji od rada u redovitoj nastavi (ne svodi se samo na pisanje zadaće i dovršavanje određenih zadataka). Osim ponavljanja i uvježbavanja nastavnih sadržaja koje su učenici ujutro usvajali na nastavi te pisanja domaće zadaće, osmišljavaju se  i načini kreativnog provođenja slobodnog organiziranog vremena, kroz učenje i igru.

Dakle, za vrijeme boravka izmjenjuju se odmor, vrijeme za pisanje zadaće i slobodno organizirano vrijeme. wink

Aktivnosti u PB Lopar

SVJETSKI DAN TELEVIZIJE

Televizija (TV) jedan je od najutjecajnijih medija u životu svakog čovjeka. Odrasli a i djeca svakodnevno provode nekoliko sati pred televizijom zbog čega često zanemaruju svoje prijatelje, obitelj, učenje i igru. U produženom boravku upoznali smo se s prošlošću i utjecajem televizije (dobre - loše strane, izgled - nekad i sad, kako je dobila ime, gdje su bila prva televizijska emitiranja,…). Izradili smo televiziju od kartona, učenici su pisali svoje vlastite televizijske programe, izrađivali daljinske upravljače. Na kraju dana, učenici su se okušali i kao televizijski voditelji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Saša Krstaš  datum: 28. 11. 2017. 21:04

MEĐUNARODNI DAN DJETETA

Međunarodni dan djeteta u produženom boravku obilježen je uz puno smijeha i zabave. Cilj obilježavanja ovog dana je osvijestiti potrebu zaštite djece i maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Saša Krstaš  datum: 28. 11. 2017. 20:58

TJEDAN LJUBAZNOSTI I MEĐUSOBNE TOLERANCIJE

U produženom boravku se od 13. do 17. studenog obilježavao Tjedan ljubaznosti i tolerancije. Svjetski dan ljubaznosti obilježava se 13. studenog, te je cilj promicati toleranciju i prihvaćati različitosti bez obzira na izgled, religiju, naciju, rasu, boju kože. Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenog te je cilj poštivati i uvažavati drugačije od nas. Povodom tih dana provodile su se različite aktivnosti ali sve s jednim ciljem - prihvaćati druge učenike i njihovo ponašanje na način na koji bismo željeli da se oni ponašaju prema nama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Saša Krstaš  datum: 28. 11. 2017. 20:39

Nosim ti jabuku, rumenu, mirisnu…

Tjedan jabuka u produženom boravku protekao je jako zabavno i kreativno. Dosta smo toga znali, ali i imali prilike naučiti nešto novo o jabuci kao zdravoj namirnici (zašto se naziva kraljicom voća, što se sve može napraviti od jabuka, kako se može jesti, itd.). Pano smo ukrasili jabukama koje su učenici izrađivali trgajući kolaž papir (u obliku mozaika). Također, učenici su pokazali intres ​i zadovoljstvo u istraživačkom radu. Svaki od učenika trebao je donijeti jednu jabuku te prethodno saznati pojedine zanimljivosti o njoj (podrijetlo, boju, okus…). Istražili su i pojedine recepte (sastojke i način pripreme) koji se rade od jabuka. Pričali smo o njima, njihovim okusima, mirisima, oblicima.

Za kraj tjedna, to jest 20.10. koji se tradicionalno obilježava kao Svjetski dan jabuka počastili smo se jabukama i zasladili ružicama od jabuka i lisnatog tijesta.

      

         

  :: opširnije :: 


objavio: Saša Krstaš  datum: 24. 10. 2017. 12:03

Gospođa Jesen

Jesen se tiho ušuljala u učionicu produženog boravka. Potaknuti raznim pjesmama i pričama o jeseni, izradili smo gospođu Jesen. smiley Učenici su je ukrasili lišćem i jesenskim plodovima koje smo sakupili šetajući prirodom.

   

Promatrajući prirodu i promjene u njoj, izrađivali smo lišće od glinamola. Učenici su sa zadovoljstvom bojali lišće temperama te na kraju objesili na našu jesensku grančicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 10. 2017. 21:32
 

 

S obzirom na to da su u tijeku radovi na fasadi škole i školsko dvorište je gradilišni prostor, iz sigurnosnih se razloga učenicima zabranjuje izlaz u školsko dvorište za vrijeme velikog odmora.

Učenici mogu boraviti u BIC-u i predvorju škole uz nadzor dežurnih učitelja.

Ovim putem obavještavamo učenike da je ulaz u školsko dvorište preko pješačkog prijelaza. Zbog izvođenja radova ulaz prema nogometnom igralištu bit će zatvoren.


 

E-škole

 

 UPUTE ZA KORIŠTENJE             E-DNEVNIKA


 

Obavijest svim učenicima i roditeljima!

Ušljivost glave česta je pojava među djecom u vrtićima i školama, a pravovremeno otkrivanje i tretiranje uvelike pomaže sprječavanju njenog širenja. Detalje o tome kako prepoznati i suzbiti ušljivost saznajte ovdje.


Tjedni jelovnik


Pilot projekt u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja djece: 

Obavijest za roditelje
Obavijest za učenike


Uplate za klima uređaje na:

IBAN HR2524020061100109073

Model - Poziv na broj: 00  65268

Opis: Za klime u RN MŠ
Naša postignuća

Dva zlata, dva srebra i bronca na državnom natjecanju "More je živo" (šk.god. 2014./15.)

Zlato na državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći (šk.god. 2014./15.)

Srebro na državnom natjecanju u futsalu (šk.god. 2014./15.)


Korisne poveznice

PUČKO OTVORENO 

PROJEKT RAČUNALNE E-EDUKACIJE SA SLOBODNIM PRISTUPOM


DEBRA - društvo oboljelih od bulozne epidermolize

preskoči na navigaciju