preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god 2020./21.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu

 

 

 

Prijam roditelja

Raspored prijama roditelja možete provjeriti ovdje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 12. 2011.

Ukupno: 667849
Ovaj mjesec: 4687
Ovaj tjedan: 860
Danas: 2
Raspored informativnih razgovora

Razred

Razrednik

Vrijeme održavanja informacija 

1.

MARIJANA BRAVARIĆ

 Srijeda, 4. sat

2.

TATJANA PEĆARINA

 Petak, 2. sat

3.

TATJANA PIČULJAN

 Srijeda , 4.sat

4.

NADA PIČULJAN

Petak, 2. sat
Aktivnosti u PŠ Lopar

Posjet načelnika

 

U ovo blagdansko vrijeme , vrijeme darivanja i radosnih trenutaka treći razred PŠ Lopar posjetio je načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc i pročelnica   Manuela Ivanić. Ovom prilikom načelnik je darovao Malce genijalce, Elenu Franelić i Vitu Pirić,  enciklopedijom za značajan uspjeh na matematičkom natjecanju i cijelom razredu poželio sretne blagdane.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Saša Krstaš  datum: 22. 12. 2021. 10:50

SVETI NIKOLA

U ponedjeljak 6.12.2021. Sv.Nikola je izmamio osmjehe na dječja lica učenika PŠ Lopar. Oduševio je dječicu lijepim poklonima iako ih ove godine nije sam uručio. Zbog Covid situacije je bio spriječen u dolasku pa su darove podijelile učiteljice. Iako nam je situacija drugačija nego obično, pjesme i smijeha nije nedostajalo.

  :: opširnije :: 


objavio: Saša Krstaš  datum: 13. 12. 2021. 21:13

Medni dan

Učenici 1. razreda PŠ Lopar obilježili su 7.12. Medni dan u svojem razredu, razgovorom o važnosti pčelica i njihovom neprocjenjivom daru, čitanjem slikovnice o pčelici Jelici i medu Edu te gledanjem crtića o pravljenju meda i na kraju prekrasnim likovnim radovima. Svojim kućama su ponjeli teglicu zdravog meda koji će im pomoć da ostanu zdravi u nadolazećim zimskim danima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 12. 2021. 11:13

Dani kruha

U PŠ Lopar veselo smo obilježili dane kruha. Prepričavali smo priče o kruhu, pričali o nastanku i procesu pravljenja kruha i slušali mudre izreke. Učenici su uz pomoć roditelja izradili krušne proizvode kojima smo se kasnije gozbili.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 10. 2021. 13:49

Međunarodni dan pješačenja

Učenici PŠ Lopar, zajedno sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljem, su 15.10. obilježili Međunarodni dan pješačenja.

Dobro odjeveni i opremljeni, s ruksacima na leđima propješačili su rutu od 6,5 km krenuvši od škole prema zeseoku Matahlići, protupožarnim putem prema zaseoku Andreškići natrag prema školi.

Putem su uživali u prekrasnom pogledu na plažu Sahara i Stolac, promatrali promjene u prirodi i uživali na svježem zraku. Nije nedostajalo niti pjesme.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Saša Krstaš  datum: 15. 10. 2021. 12:32

Snalaženje u prirodi

Dana 29.9. učenici 3.razreda PŠ Lopar imali su priliku primjeniti svoje znanje o snalaženju u prostoru na konkretnim primjerima iz prirode. Proučavali su gdje je veći obzor, iscrtavali obzornicu prstićima, pronalazili strane svijeta uz pomoć mahovine, vlastite sjene, panja, mravinjaka...U šumi su vježbali i bacanje šišarke u dalj te čitali prigodne pjesme o jeseni. Dan je bio odličan.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Saša Krstaš  datum: 29. 9. 2021. 12:37

Radionica "Kvantni Svemir u neprestanom gibanju"

Program radionice ”Kvantni Svemir u neprestanom gibanju” -  planeti i sateliti u našem sunčevom sustavu, održan je 08.11.2019. s 22 učenika 3. i 4. razreda Osnovne Škole Lopar (Rab). Na radionici je sudjelovala učiteljica razredne nastave Tatjana Pećarina, a cijeli program je trajao četiri sata pod vodstvom slikarica Ivane Kutuzović i Nine Bešlić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 12. 2019. 15:26

Tradicionalni Božićni sajam

U Loparu se već osjeti dašak Božićnog raspoloženja. Danas, 16.12.2019. Održan je tradicionalni Božićni sajam. Program je započeo otvaranjem živih jaslica, pjesmom pučkih pjevača, muške klape Lapor te ženske klape Užanca . Pjesmom su nastavili učenici PŠ Lopar te djeca iz vrtićke skupine Pahuljice, Lopar.

Posjetitelji su imali priliku kupiti razne proizvode učenika i roditelja Pš Lopar, a dan su nam zasladili i Moto mrazovi koji su djeci podjelili poklone.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 12. 2019. 23:18

Predstava "Čudak Šumek"

U Pš Lopar, 5.prosinca bilo je veselo. Gostovala je predstava "Čudak Šumek"  u koprodukciji Kotor teatra i Male scene. Scenografija , lutke i sami glumci oduševili su mališane. Priča govori o dječaku koji je htio usrećiti svoju mamu tražeći najljepši cvijet u dubokoj šumi gdje je upoznao Čudaka Šumeka. Šumek je živio u skladu s prirodom daleko od zagađenog grada.

Pouku smo shvatili: čuvaj svoj okoliš i njgove ljepote i nikad ne bježi od svoje kuće!
Predstava je uprizorena u organizaciji Czk Lopar.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 12. 2019. 19:28

Radionica lončarstva "Gradim svoj svijet"

U suradnji s Centrom za kulturu Lopar, u Pš Lopar u tijeku je radionica lončarstva Gradim svoj svijet,  u kojoj sudjeluju učenici 3. i 4. Razreda Pš Lopar. Učenici su svoje uradke oblikovali na kolu s glinom, oni su se sušili, te su ih učenici oslikali .Sada slijedi glazura i pečenje. Uvijek je uzbudljivo i kreativno kad surađujemo sa Czk i Tonkom Kavran.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 12. 2019. 19:25

Pilot projekt u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja djece

U petak 25.10.2019. Dječica prvog razreda učila su kako pravilno prati zube. Kada? Zašto? Koliko često?  Koliko dugo? Kako to pravilno činiti? Na sva ta pitanja odgovorila im je djelatnica Javnog zdravstva koja im je vjerno demonstrirala čitav postupak na modelu zubala. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 10. 2019. 10:32

Dan zahvalnosti za plodove zemlje i blagoslov kruha u PŠ Lopar

U petak, 25. listopada učenici PŠ Lopar obilježili su Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Praćeni vještim rukama svojih učiteljica i prigodnim programom koji je s njima uvježbao vjeroučitelj u posebno radosnom ambijentu blagoslovljen je i kruh. Blagoslov je udijelio vlč. Frane Brozić, župnik uputivši nam prigodnu riječ poticaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2019. 10:41

Radionica filcanja vune

Dana 23. listopada u Područnoj  školi Lopar održana je radionica filcanja vune. Voditeljica radionice Vesna Jakić, vlasnica obrta Ruta Wool & Design  iz Cresa predstavila je djeci postupak filcanja. Učenici su vrijedim ručicama trljali i namakali vunu te dobili prekrasan cvijet. Imali su prilike vidjeti kako vunu koristiti na kreativan način, kako je iskoristiti kao što su je koristili i naši stari.
Radionicu je organizirao Centar za kulturu Lopar, uz potporu Općine Lopar.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 10. 2019. 10:31

Čarobna svirala u Loparu

Danas, 11. listopada u dvorištu Osnovne škole Ivana Rabljanina, Područni odjel Lopar, Gradsko kazalište lutaka Rijeka izvelo je za sve učenike i polaznike dječjeg vrtića scensku igru Čarobna svirala. Zelena umjetna trava poslužila je kao pozornica. Glumci su animirali djecu izvodeći razne pokrete koje su djeca prihvatila i postala dio priče u pokretu. Učenici su bili oduševljeni i umorni ne primjećujući da su kroz smijeh i zabavu odradili sat tjelene kulture . Dvorištem  su odzvanjali zvuci čarobne svirale , zvuci najljepših dječjih osmijeha.
Predstava je ostvarena suradnjom Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Centra za kulturu Lopar putem Kulturne mreže Primorsko-goranske županije.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 10. 2019. 10:32

Vožnja vlakićem

Učiteljice i učitelji PŠ Lopar su, zajedno sa svim učenicima škole 4.10. 2019. imali prilike uživati u vožnji vlakićem koju im je poklonilo Komunalno poduzeće Vrutak iz Lopara. Djeca su uživala pjevajući i mašući svojim sumještanima , a učiteljice su uživale ujedno slaveći Dan učitelja.

Hvala komunalnom poduzeću!
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 10. 2019. 12:37

Suđenje Luli Peguli

Zadnji petak prije mesopusnog utorka tradicionalno se u loparskoj školi održalo suđenje Luli Peguli. Lule Pegula je naime KRIV za sve loše što se našim učenicima dogodi u školi i izvan nje. Učenici mu pišu osude i čitaju mu ih na sam dan suđenja. Nakon što ga okrive za sve nedaće, učenici četvrtog razreda mu presude pribadačama. Naime Lule se napuše od silnog zla, on u toj zlobi uživa. No nakon bockanja, sav se ispuše i osmijeh mu postane kiseo. 

Poslije suđenja učenici su zajedno s učiteljicama te vrtićarcima iz Dječjeg vrtića Pahuljica krenuli u povorku po selu. Nakon povorke su se zabavljali u šatoru na dvorištu uz animaciju i vesele maškarane igre. Obožavamo vrijeme mesopusta!
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2019. 14:47

Maškare

"Priko sto godišć  Lopari se gaji tradicija Loparskih maškarov.

Svake godine na mesopusni utorak Loparani se zamaškaraju, skupu oko bandere va zjugo i va zmorac i partu put sela. Nosu bele gaće, črnu halju, košulju i kravatu, zvunčić oko pasa, va ruci šćap,  a na glavi vizeru i klobuk.
Klobuk je šestan, s francuskin facolun, pun perja i lipih kurdelic ča vijoru na maškaru. Pivaju i kriču celi dan, po kućami gredu, idu i piju."
 
I ove godine ti isti Loparski maškari posjetili su našu školu, pobacali bombone učenicima škole, učenici, učiteljice i osoblje škole ih je dočekalo i počastilo. Ujedno je u gostima bila i HRT ekipa koja je sve to zabilježila za emisiju koja će se prikazivati na našim ekranima. Naši učenici se od malena uče svojoj kulturi i identitetu te svake zadnje nedjelje prije samog mesopusta idu selom kao njihovi očevi.
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 3. 2019. 15:01
» Arhiva naših vijesti    
 


Izdvojeno

 

 


TražilicaŠkola za život


Red vožnje autobusa

 

 


UPUTE ZA KORIŠTENJE E-DNEVNIKA


Tjedni jelovnik


Pilot projekt u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja djece: 

Obavijest za roditelje
Obavijest za učenike


Uplate za klima uređaje na:

IBAN HR2524020061100109073

Model - Poziv na broj: 00  65268

Opis: Za klime u RN MŠ
Naša postignuća

Dva zlata, dva srebra i bronca na državnom natjecanju "More je živo" (šk.god. 2014./15.)

Zlato na državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći (šk.god. 2014./15.)

Srebro na državnom natjecanju u futsalu (šk.god. 2014./15.)


Korisne poveznice

PUČKO OTVORENO 

PROJEKT RAČUNALNE E-EDUKACIJE SA SLOBODNIM PRISTUPOM


DEBRA - društvo oboljelih od bulozne epidermolize

preskoči na navigaciju