preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god 2020./21.

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu

 

 

 

Prijam roditelja

Raspored prijama roditelja možete provjeriti ovdje

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 12. 2011.

Ukupno: 667849
Ovaj mjesec: 4687
Ovaj tjedan: 860
Danas: 2
Školska prehrana

Organizacija odmora i prehrane - Rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih skola

Ugovor o pružanju usluge školske prehrane - marende

Otkaz ugovora o pružanju usluge školske prehrane - marende

Ugovor o pružanju usluge školske prehrane - produženi boravak

Otkaz ugovora o pružanju usluge školske prehrane - ručka u produženom boravku


Nacionalne smjernice za prehranu učenika u osnovnim školama 

Dodatak nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama

Pripremi, spremi i u školu obrako ponesi!  

Za sve učenike koji nemaju organiziranu školsku prehranu najbolja opcija je priprema obroka kod kuće i nošenje u školu. Važno je da je pripremljeni obrok nutritivno kvalitetan, ali, naravno, i ukusan. Kako biste bili sigurni da obrok uključuje sve potrebne hranjive tvari i pruža dovoljno energije, vodite se modelom tanjura pravilne prehrane.

Cjeloviti obrok = složeni ugljikohidrati + bjelančevine + voće i povrće + voda

1. Složeni ugljikohidrati. Složeni ugljikohidrati se, za razliku od jednostavnih, sporije razgrađuju i u pravilu sadrže značajnu količinu vitamina, minerala i vlakana. Nakon konzumacije složenih ugljikohidrata razina energije ostaje stabilna. Tako sprječavamo nagli pad energije i pojavu umora.

Budite kreativni, osim integralnog kruha, peciva i tjestenine kao izvor složenih ugljikohidrata uvrstite razne vrste žitarica poput heljde, smeđe riže, prosa te instant varijante poput zobenih pahuljica, palente, kus kusa i bulgura.

Dobro je znati: Kus kus, primjerice, nije potrebno kuhati, dovoljno ga je isprati, preliti vrućom vodom (na šalicu kus kusa dodajte 1,25 šalicu vruće vode)  i pustiti da kratko odstoji poklopljeno.

2.Osigurajte adekvatan unos bjelančevina. Potrebnu količinu bjelančevina moguće je osigurati namirnicama životinjskog porijekla ( to su meso, mlijeko, mliječni proizvodi, riba i jaja) te biljnog porijekla (mahunarke, žitarice i sjemenke).

Za brzu pripremu obroka koristite svježi sir, pileća/pureća prsa, ribu i konzerviranu ribu (pr. tuna i sardine), kuhana jaja, unaprijed skuhane ili konzervirane mahunarke (grah, leća, slanutak, grašak) kao i dimljeni tofu.

3.Uključite voće i povrće. Voće je idealan međuobrok i uvijek neka se nađe u torbi, a povrće dodajte u sendvič ili salatu. Mrkva ili krastavac narezan na štapiće praktičan je finger food, a u kombinaciji s raznim umacima postaje zanimljiva užina.

4.Ne zaboravite vodu!

 

Izdvojeno

 

 


Tražilica



Škola za život


Red vožnje autobusa

 

 


UPUTE ZA KORIŠTENJE E-DNEVNIKA


Tjedni jelovnik


Pilot projekt u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja djece: 

Obavijest za roditelje
Obavijest za učenike


Uplate za klima uređaje na:

IBAN HR2524020061100109073

Model - Poziv na broj: 00  65268

Opis: Za klime u RN MŠ




Naša postignuća

Dva zlata, dva srebra i bronca na državnom natjecanju "More je živo" (šk.god. 2014./15.)

Zlato na državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći (šk.god. 2014./15.)

Srebro na državnom natjecanju u futsalu (šk.god. 2014./15.)


Korisne poveznice

PUČKO OTVORENO 

PROJEKT RAČUNALNE E-EDUKACIJE SA SLOBODNIM PRISTUPOM


DEBRA - društvo oboljelih od bulozne epidermolize





preskoči na navigaciju