preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Kalendar rada šk.god 2018./19.

Imate pitanje, prijedlog ili želju u vezi sadržaja web stranice škole?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 12. 2011.

Ukupno: 439108
Ovaj mjesec: 2986
Ovaj tjedan: 573
Danas: 92

Anamaria Vidić, učiteljica razredne nastave

Produženi boravak Područne škole Lopar ima otvorena svoja vrata već drugu godinu zaredom. Boravak u školi nakon redovite prijepodnevne nastave je neobavezni oblik odgojno-obrazovnog rada. Organiziran je za učenike od I. do IV. razreda, u trajanju od 11.30 – 15.00 sati.

Dolazak i odlazak učenika u učionicu produženog boravka odvija se sukladno potrebama učenika i roditelja.

Rad u produženom boravku je drugačiji od rada u redovitoj nastavi (ne svodi se samo na pisanje zadaće i dovršavanje određenih zadataka). Osim ponavljanja i uvježbavanja nastavnih sadržaja koje su učenici ujutro usvajali na nastavi te pisanja domaće zadaće, osmišljavaju se  i načini kreativnog provođenja slobodnog organiziranog vremena, kroz učenje i igru.

Dakle, za vrijeme boravka izmjenjuju se odmor, vrijeme za pisanje zadaće i slobodno organizirano vrijeme. wink

Aktivnosti u PB Lopar

TJEDAN LJUBAZNOSTI I MEĐUSOBNE TOLERANCIJE

U produženom boravku se od 13. do 17. studenog obilježavao Tjedan ljubaznosti i tolerancije. Svjetski dan ljubaznosti obilježava se 13. studenog, te je cilj promicati toleranciju i prihvaćati različitosti bez obzira na izgled, religiju, naciju, rasu, boju kože. Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenog te je cilj poštivati i uvažavati drugačije od nas. Povodom tih dana provodile su se različite aktivnosti ali sve s jednim ciljem - prihvaćati druge učenike i njihovo ponašanje na način na koji bismo željeli da se oni ponašaju prema nama. 


Gledali smo animirani film Ružno pače, koji se zbog svojeg izgleda razlikuje od ostalih pačića. Pačići su ga  izbjegavali i nisu se htjeli igrati s njim. Razgovarali smo o takvom prihvatljivom-pristojnom/neprihvatljivom-nepristojnom ponašanju. Pričali smo o osjećajima pačića (djece) – kako se takva djeca osjećaju ako ih odbacuju, rugaju im se ili ih ne poštuju.

Došli smo do zaključka da smo svi različiti i da imamo jednaka prava bez obzira na bilo kakve različitosti. Pisali smo pisma pačiću u kojima su učenici samostalno izražavali svoje misli i osjećaje. Nadalje, naučili smo da ljubaznost znači ne ismijavati druge, ne nazivati pogrdnim imenima, ne udarati slabijeg od sebe. Unatoč svojoj različitosti svi možemo biti dobri prijatelji.   

                    

Tih smo dana nastojali biti što ljubazniji jedni prema drugima. Svakoga dana možemo iskazati svoju ljubaznost – počevši  od pozdrava u jutro, pridržavanjem vrata škole, osmijehom, lijepom riječi. Prisjetili smo se i čarobnih riječi koje često puta i zaboravimo a koje znače mnogo: molimhvala, izvoli oprosti. Kada to iskreno mislimo i kažemo onda je to dokaz naše ljubaznosti.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Saša Krstaš   datum: 28. 11. 2017.
 

S obzirom na to da su u tijeku radovi na fasadi škole i školsko dvorište je gradilišni prostor, iz sigurnosnih se razloga učenicima zabranjuje izlaz u školsko dvorište za vrijeme velikog odmora.

Učenici mogu boraviti u BIC-u i predvorju škole uz nadzor dežurnih učitelja.

Ovim putem obavještavamo učenike da je ulaz u školsko dvorište preko pješačkog prijelaza. Zbog izvođenja radova ulaz prema nogometnom igralištu bit će zatvoren.


 

E-škole

 

 UPUTE ZA KORIŠTENJE             E-DNEVNIKA


 

Obavijest svim učenicima i roditeljima!

Ušljivost glave česta je pojava među djecom u vrtićima i školama, a pravovremeno otkrivanje i tretiranje uvelike pomaže sprječavanju njenog širenja. Detalje o tome kako prepoznati i suzbiti ušljivost saznajte ovdje.


Tjedni jelovnik


Pilot projekt u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja djece: 

Obavijest za roditelje
Obavijest za učenike


Uplate za klima uređaje na:

IBAN HR2524020061100109073

Model - Poziv na broj: 00  65268

Opis: Za klime u RN MŠ
Naša postignuća

Dva zlata, dva srebra i bronca na državnom natjecanju "More je živo" (šk.god. 2014./15.)

Zlato na državnom natjecanju iz pružanja prve pomoći (šk.god. 2014./15.)

Srebro na državnom natjecanju u futsalu (šk.god. 2014./15.)


Korisne poveznice

PUČKO OTVORENO 

PROJEKT RAČUNALNE E-EDUKACIJE SA SLOBODNIM PRISTUPOM


DEBRA - društvo oboljelih od bulozne epidermolize

preskoči na navigaciju